Dog Rescue Greece

Gastgezin worden, iets voor u?

Als hond in ons land heb je het meestal je hele leven goed: vanaf het moment dat je geboren wordt tot het eind van je leven wordt er voor je gezorgd en van je gehouden. Maar helaas is dit niet overal zo en heb je soms echt de pech om op de verkeerde plek te zijn geboren. Zit je je hele leven vast aan een touw van een meter lang. Of je wordt gewoon op straat gezet als je teveel wordt voor de mensen van wie jij zoveel hield.

Dog Rescue Greece zet zich met hart en ziel in voor deze honden in Griekenland. Honden die onder erbarmelijke omstandigheden zijn gevonden. Met vele vrijwilligers in Griekenland zelf, die de eerste zorg op zich nemen: ze weghalen uit gevaarlijke situaties, ze naar de dierenarts brengen en ze opvangen totdat ze hier naartoe kunnen komen. En daarna komen de vele vrijwilligers in Nederland in actie. Alles wordt ingezet om te zorgen dat ze het leven krijgen dat ze zo enorm verdienen.

Een belangrijke rol hierin is weggelegd voor de gastgezinnen. Zij vangen een hond die net in Nederland aankomt op, totdat ze geadopteerd worden. Ondertussen laten ze de hond in zijn of haar eigen tempo wennen aan het nieuwe leven hier. Gastgezinnen zijn dan ook onmisbaar voor Dog Rescue Greece. Zonder hen geen opvang voor de honden die in Nederland komen. Zonder hen geen adoptie. Zonder hen geen nieuw leven voor de geredde honden.

Hebt u een groot hart voor dieren? Weet u goed om te gaan met (vaak nog jonge) honden? Hebt u doorzettingsvermogen, aandacht, geduld en voldoende tijd? En vooral: kunt u met een goede dosis humor de fratsen van een hond relativeren? Dan is gastgezin worden bij Dog Rescue Greece misschien iets voor u!

Kijkt u voor meer informatie op www.dogrescuegreece.nl, of neem contact op met voorzitter Arnolda Meisel: info@dogrescuegreece.nl.